Georgiana Chiriță

Psihoterapeut și trainer în focusing

50 min |   260 lei

Programează-te

Despre specialist

Cine este Georgiana Chiriţă?

Numele meu este Georgiana Chiriţă, iar specializarea mea este în lucrul cu persoanele aflate în situaţii de violenţă domestică, incluzând abuzuri fizice, emoţionale, psihice sau sexuale, precum şi abuzuri de tip economic sau verbal. Ȋn urma experimentării unui tip de abuz, apar ruşinea, teama, sindromul de stres post-traumatic (PTSD), confuzia şi multe alte simptome care dereglează funcţionalitatea persoanei. Cred cu tărie că fiecare om care a experimentat abuzul în viaţa lui îşi poate găsi resursele interioare pentru a depăşi urmările şi pentru a-şi restabili integritatea psihică şi emoţională.

Având o experienţă vastă în domeniul psihoterapiei, precum şi formarea necesară printr-un Bachelor în psihologie şi Master în psihologie clinică la Universitatea Titu Maiorescu, sunt aici să însoţesc şi să ghidez victimele abuzurilor în descoperirea sinelui în afara traumei.

Cu ce probleme vin clienţii la Georgiana Chiriţă?

După cum am menţionat şi mai sus, majoritatea clienţilor care vin la mine suferă de traume puternice datorate violenţei domestice sau abuzurilor, fie că este vorba de abuzuri fizice, psihice, emoţionale, verbale, economice sau sexuale. Emoţiile puternice care rezultă în urmă unui abuz (ruşinea, teama, stresul acut, anxietatea, tristeţea profundă, PTSD-ul, ş.a.m.d) sunt deseori resimţite de clienţii care vin la mine şi se manifestă atât la nivel emoţional, prin starea psihică, cât şi la nivel somatic, prin diverse afecţiuni ale corpului. Cei mai mulţi clienţi experimentează abuzuri în relaţia cu partenerul(a) de viaţă sau în relaţia cu unul dintre (sau chiar ambii) părinţi.

De obicei, pentru astfel de probleme, clienţii optează pentru psihoterapie, astfel beneficiind de un spaţiu sigur şi confidenţial în care îşi pot împărtăşi experienţele. Ȋnsă, sunt şi mulţi clienţi pentru care identificarea şi verbalizarea traumei cauzate de un abuz sau de violenţă domestică nu este atât de uşoară şi eficientă. Când vine vorba de traume, uneori acestea pot fi ascunse atât de adânc în interiorul tău, încât este foarte dificil să le aduci la suprafaţă.

Ce servicii oferă Georgiana Chiriţă?

Special din acest motiv, la Centrul Eka, pe lângă sesiunile de psihoterapie clasică, ofer şi sesiuni individuale de mindfulness şi terapie prin focusing. Clienţii care vin la astfel de sesiuni au o dificultate în a-şi identifica şi comunica verbal traumele, ca în cazul terapiei tradiţionale, aşa că, prin tehnici de meditaţie şi exerciţii de respiraţie, vor învăţa cum să se conecteze cu propriul lor corp şi cum să acceseze informaţiile din mintea inconştientă.

Toate traumele cauzate de abuzuri sau violenţă domestică se află înrădăcinate în mintea inconştientă. Astfel, prin a te concentra asupra senzaţiilor resimţite de corpul tău, vei putea accesa aceste informaţii şi vindeca traume. Multe victime ale abuzurilor vin la aceste sesiuni oferite de mine în cadrul Centrului Eka, pentru a depăşi sentimentele puternice de ruşine, teamă şi anxietate.

Dacă eşti o victimă a violenţei domestice sau a unui abuz, de orice tip ar fi acesta sau ai experimentat stresul post-traumatic, atunci vreau să ştii că nu eşti singur(ă). Te aştept cu căldură şi braţele deschise chiar aici la Centrul Eka, unde putem vindeca traumele tale împreună. 

Vrei să lucrezi cu Georgiana?

Suntem pregătiți să te ajutăm și sa fim alături de tine pas cu pas.

×