Anca Amariei

Wellbeing Facilitator, C-IAYT, Co-fondator EKA

Despre specialist

Cine este Anca Amariei?

Numele meu este Anca Amariei şi sunt primul terapeut prin yoga din România, acreditat de către IAYT (the International Association of Yoga Therapists), după o formare de peste 800 de ore la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam. De asemenea, sunt specializată în neuromindfulness, acordarea primului ajutor în sănătatea mintală, trauma-informed yoga şi antrenamente de respiraţie.   

Ȋmpreună cu Matei Stănculescu, am pus bazele Centrului Eka, un loc cald şi primitor unde abordăm sănătatea din perspective diverse. Am fondat acest centru al stării de bine cu obiectivul de a oferi un loc în care oamenii pot veni pentru a cere ajutor, atunci când se confruntă cu diverse probleme de natură emoţională sau somatică, găsind sub același acoperiș toate serviciile pentru sănătate fizică, mentală și relațională. Eka este proiectul meu de suflet în care am pus toate resursele mele şi tot ce am avut mai bun, creând acest loc special pentru tine, încărcat de energie pozitivă.

Cu ce probleme vin clienţii la Anca Amariei?

Clienţii vin la mine cu probleme atât pe plan emoţional, cât şi pe plan somatic, însă de cele mai multe ori aceste probleme sunt interconectate şi pot fi rezolvate prin reechilibrarea ansamblului minte-corp, lucru ce se poate face prin practica terapiei prin yoga.

 

Majoritatea clienţilor care vin la mine pentru sesiunile 1 la 1 de terapie prin yoga au probleme specifice pe care vor să le rezolve, precum anumite afecțiuni fizice, psihosomatice, boli auto-imune, tulburări digestive, probleme de postură sau dureri fizice (dureri de spate, de articulaţii, dureri musculare, etc.), probleme cu somnul. De asemenea, lucrez mult cu femei care își doresc să rămână însărcinate și cu femei gravide. Am şi clienţi care vin împreună cu partenerii de viaţă pentru sesiunile de mişcare şi respiraţie conştientă pentru perechi, ca să-şi îmbunătățească relația de cuplu, dar și perechi părinte-copil care vor să restabilească în mod sănătos conexiunea dintre ei.

Ce servicii oferă Anca Amariei? 

 

Pe lângă sesiunile individuale menţionate mai sus, facilitez şi sesiuni de grup, precum cursul de yoga din fiecare luni. La acest curs, clienţii vin de obicei pentru autocunoaştere şi dezvoltare personală, dar şi pentru eliberarea stresului, gestionarea anxietăţii şi ameliorarea stării de spirit. Mai mult de atât, când vine vorba de yoga, la Eka avem un serviciu cheie facilitat de mine, şi anume, yoga prenatală. Aici, viitoarele mămici vin pentru ajutor în gestionarea schimbărilor aduse de sarcină şi pentru a se pregăti să aducă pe lume un nou sufleţel.

Alte probleme pentru care clienţii vin la mine sunt cele legate de somatizarea emoţiilor, adică, manifestarea problemelor emoţionale şi mentale prin diverse afecţiuni la nivelul corpului. Cele mai recurente sunt gestionarea anxietăţii, a stresului şi a depresiei, precum şi insomnie, dureri cronice şi reglarea emoţiilor intense (furie, tristeţe, frustrare). Clienţii vin cu aceste probleme la sesiunile de mindfulness şi respiraţie ghidată facilitate de mine.

Aşadar, dacă te regăseşti în vreuna dintre problemele menţionate aici, te aştept cu braţele deschise la Centrul Eka, unde vom porni împreună în călătoria spre îmbunătăţirea stării tale de bine! 

Vrei să lucrezi cu Anca?

Suntem pregătiți să te ajutăm și sa fim alături de tine pas cu pas.

×