Matei Stănculescu

Matei Stănculescu

Psihoterapeut, trainer, Mental Fitness coach, Co-fondator EKA

Despre specialist

Cine este Matei Stănculescu?

Numele meu este Matei Stănculescu şi lucrez cu adulţi şi adolescenţi pentru consiliere psihologică şi vocaţională de peste 7 ani, fiind acreditat ca ACC Coach de către ICF (International Coaching Federation), iar în zona de corporate susţin ateliere, team building-uri, training-uri sau sesiuni de coaching pentru performanţă. Am experienţă în managementul schimbării, antreprenoriat şi în industrii creative precum: televiziunea, muzica, educaţia şi teatrul de improvizaţie.

Ȋmpreună cu Anca Amariei, am creat Centrul Eka, primul hub cu servicii integrate de psihoterapie, well-being şi dezvoltare personală din România. Acest centru al stării de bine oferă o multitudine de servicii pentru sănătatea ta fizică, mentală şi relaţională, toate sub acelaşi acoperiş. Eka este un proiect extrem de important pentru mine şi foarte aproape de sufletul meu, gândit pentru a fi un spaţiu călduros şi plin de energie pozitivă, axat pe tine şi pe starea ta de bine. Am pus toată energia şi toate resursele mele în construirea acestui centru, plecând de la dorinţa de a oferi o mână de ajutor în călătoria spre dezvoltarea ta personală.

Cu ce probleme vin clienţii la Matei Stănculescu?

Majoritatea clienţilor vin la mine cu probleme din zona emoţională şi mentală, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional. Acestea variază de la probleme de încredere şi stimă de sine, probleme de gestionare a emoţiilor sau de productivitate şi performanţă, până la tulburări de anxietate, de alimentaţie, depresie, stres, stare de burn-out şi tulburări de dezvoltare (mai ales în cazul copiilor şi al adolescenţilor).

Având experienţă în a lucra atât cu adulţi, cât şi cu adolescenţi, clienţii care vin la mine au vârste diverse, pornind de la 12 ani în sus. Ȋn cazul copiilor şi al adolescenţilor, aceştia vin în principal pentru probleme legate de comportament, stimă de sine, anxietate, tulburări de atenţie sau hiperactivitate, dar şi pentru îmbunătăţirea productivităţii şi a performanţei la şcoală. Ȋn cazul adulţilor, cei mai mulţi vin pentru probleme legate de gestionarea stresului şi a diverselor frici, pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare, rezolvarea probleme relaţionale, sporirea performanţei pe planul profesional sau pentru dezvoltarea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională.

Ce servicii oferă Matei Stănculescu?

Serviciile oferite de mine constau în sesiuni individuale de psihoterapie şi coaching prin mental fitness. Psihoterapia este metoda convenţională prin care poţi rezolva problemele care te macină. De obicei, clienţii care vin la mine pentru acest serviciu se angajează la un proces de durată mai îndelungată, întrucât această practică necesită analizarea amănunţită a stării mentale şi emoţionale a clientului(ei).

Ȋnsă, acest serviciu are şi o alternativă, şi anume, coaching-ul prin mental fitness, facilitat tot de mine. Această practică constă într-o abordare diferită faţă de terapia tradiţională, având ca obiectiv soluţionarea cât mai rapidă a problemelor. Clienţii care vin pentru acest serviciu sunt, în general, cei care caută un proces mai scurt de rezolvare a problemelor emoţionale şi mentale. Mai mult de atât, mulţi dintre clienţii care vin la mental fitness coaching se confruntă cu oboseală psihică acută sau stare de burn-out, fie datorată stresului şi presiunii de la serviciu, fie datorată stresului din viaţa personală.

Prin urmare, dacă te regăseşti în vreunul dintre cazurile menţionate mai sus, atunci te invit să parcurgem împreună drumul spre dezvoltarea ta personală, chiar aici la Centrul Eka! 

 

Vrei să lucrezi cu Matei?

Suntem pregătiți să te ajutăm și sa fim alături de tine pas cu pas.

×