Tehnici de respirație ghidată

Inspiră liniștea, expiră stresul

Mind | Corp| Relații

EKA – Centrul Stării de Bine

Ce este respiraţia ghidată?

Respiraţia este una dintre funcţiile vitale ale oricărui organism de pe această planetă – fie că este vorba de plante, animale sau oameni. Când vine vorba de practici de mindfulness, yoga, terapie şi tot ce ţine de această zonă de well-being, exerciţiile de respiraţie ghidată sunt unele dintre cele mai importante componente.

Deşi poate nu te-ai gândit vreodată că respiraţia are un rol atât de important pentru îmbunătăţirea stării tale de bine, te invităm să iei parte la sesiunile de respiraţie ghidată oferite de Eka şi să descoperi puterea acestui proces fiziologic!

Alături de un specialist, vei fi ghidat(ă) printr-o serie de exerciţii de respiraţie conştientă, ce au ca scop hrănirea corpului prin inspiraţie şi eliminarea stresului şi a tensiunii prin expiraţie. Ȋn ziua de astăzi există foarte multe tehnici de mindfulness, însă cel mai accesibil instrument rămâne tot respiraţia – singura care nu poate trăi nici în trecut, nici în viitor, pentru că este nevoie de ea aici şi acum, în momentul prezent. Fără a respira, niciun organism nu ar mai fi în viaţă.

Ce probleme poţi rezolva prin respiraţia ghidată?

Respiraţia este în strânsă legătură cu starea ta mentală şi emoţională, fiind una dintre primele răspunsuri ale corpului la diverse stări emoţionale. Spre exemplu, atunci când eşti stresat(ă), poţi observa că una dintre primele manifestări somatice ale acestei stări este faptul că respiraţia ta devine superficială.

Acelaşi lucru poate fi remarcat şi în cazul anxietăţii sporite sau chiar în cazul unui atac de panică/anxietate – respiraţia este prima care este afectată: simţi că respiri foarte greu sau chiar că nu mai poţi să respiri deloc.

Aşadar, prin sesiunile de respiraţie ghidată de la Eka, poţi învăţa cum să îţi controlezi în mod conştient respiraţia şi, implicit, să îţi îmbunătăţeşti starea mentală – îţi poţi reduce stresul, anxietatea şi tensiunile din corp. Iar în cazul unui atac de panică/anxietate, antrenamentele de respiraţie sunt un instrument foarte important pentru a ieşi dintr-o astfel de stare. Dacă vrei să afli mai multe despre explicaţia ştiinţifică din spatele exerciţiilor de respiraţie, iată aici ce legătură au acestea cu stresul şi sistemul nervos uman.

Ce beneficii are respiraţia ghidată?

Respiraţia poate deveni principalul aliat al stării tale de bine. Pe lângă reducerea stresului, a anxietăţii, şi eliberarea tensiunilor emoţionale, sesiunile ghidate de respiraţie conştientă pot aduce şi multe alte beneficii. Printre acestea se numără: reducerea problemelor cu somnul (insomnia), sporirea energiei, îmbunătăţirea sănătăţii plămânilor, sporirea concentrării şi a atenţiei, şi întărirea sistemului nervos.

Rezervă o sesiune de respiraţie ghidată cu unul din specialiştii de la Eka!

Inspiră energie pozitivă şi expiră toate grijile şi gândurile negative într-o sesiune ghidată de respiraţie conştientă! Specialiştii de la Eka sunt aici pentru a te îndruma spre o stare mentală şi emoţională mai bună, prin antrenamente de respiraţie. Rezervă acum o sesiune de respiraţie ghidată!

Află și cum poți gestiona traumele prin exerciții de respirație.

Preț:

50 min |   260 RON

Coordonator:

Anca Amariei

Rezervă acum

Suntem pregătiți să te ajutăm și sa fim alături de tine pas cu pas.

×