12 beneficii despre care nu știai pentru yoga prenatală 

Terapie prin yoga pentru gravide

                                               

Pentru a face faţă schimbărilor aduse de perioada de sarcină, din ce în ce mai multe femei au început să apeleze la practica de yoga prenatală. Fiind unul dintre cele mai solicitante momente din viaţa unei mame, sarcina aduce o serie de transformări ce au un puternic impact atât pe plan fizic, asupra organismului femeii, cât şi pe plan emoţional, asupra bunăstării psihice.

Pentru a face faţă schimbărilor aduse de perioada de sarcină, din ce în ce mai multe femei au început să apeleze la practica de yoga prenatală. Fiind unul dintre cele mai solicitante momente din viaţa unei mame, sarcina aduce o serie de transformări ce au un puternic impact atât pe plan fizic, asupra organismului femeii, cât şi pe plan emoţional, asupra bunăstării psihice.

Yoga prenatală are o multitudine de beneficii pentru femeile gravide, multe despre care probabil nici nu ştiai.

Ce este yoga prenatală?

Ȋn decursul celor 9 luni anticipând sosirea pe lume a bebeluşului, multe femei ajung la constatarea că schimbările ce au loc în perioada de gestaţie nu sunt în controlul lor. Yoga prenatală este o practică ce ajută femeile gravide în a face faţă acestor schimbări şi în a-şi dezvolta propriile modalităţi de gestionare a provocărilor aduse de sarcină. Prin technicile de respiraţie, posturile de yoga şi instrumentele de meditaţie, terapia prin yoga pentru gravide aduce multe beneficii asupra organismului şi psihicului mamei. Astfel, experienţa sarcinii devine una mai bună şi relaxată, fără atât de mult stres şi anxietate.

Un studiu publicat în jurnalul Complementary Therapies in Medicine (Chang et. al., 2017) demonstrează printr-un experiment efectele practicării de yoga înainte de a naşte. Autorii studiului folosesc indicatori biologici ce măsoară nivelul de stres (cortizolul din sânge) şi nivelul de imunitate (imunoglobulina A din sânge) al femeilor gravide şi arată că mamele care practică yoga prenatală au un nivel mai scăzut de stres şi unul mai crescut de imunitate, în comparaţie cu cele care nu practică (Chang et. al., 2017).

Ce beneficii are yoga prenatală asupra psihicului?

Aşadar, reducerea stresului este unul dintre beneficiile aduse de terapia prin yoga prenatală. Acesta, alături de înlăturarea tensiunilor din planul emoţional şi încărcarea cu energie pozitivă atât a mamei, cât şi a bebeluşului din pântec, reprezintă beneficiile ezoterice ale acestei practici (Avisek, 2023).

Sentimentele şi emoţiile pe care mama le resimte adânc în interiorul său pe durata sarcinii au un puternic efect atunci când vine vorba de formarea emoţională a bebeluşului (Avisek, 2023). Ȋn timpul perioadei de gestaţie, sinele mamei este totuna cu „sinele” bebeluşului. Astfel, este foarte important ca femeia gravidă să reducă cât mai mult posibil emoţiile şi sentimentele negative (stresul, anxietatea), precum şi tensiunile din planul emoţional. Acest lucru va contribui la o sarcină mai relaxată şi o minte mai calmă. Mai mult de atât, surplusul de energie pozitivă acumulat prin practica de yoga prenatală, susţinut de o minte calmă, va contribui la dezvoltarea creativităţii bebeluşului (Avisek, 2023).

Ce beneficii are yoga prenatală asupra organismului?

Pe lângă beneficiile ezoterice menţionate mai sus, terapia prin yoga pentru gravide aduce şi o serie de beneficii asupra organismului. Conform organizaţiei American Pregnancy Association, unul dintre cele mai des întâlnite simptome din timpul sarcinii este durerea de spate, ce se datorează creşterii fătului şi lipsei de forţă la nivelul muşchilor trunchiului femeii. Yoga prenatală reprezintă soluţia perfectă pentru a reduce durerile de spate, prin posturile care asigură întinderea spatelui într-o manieră relaxantă şi întărirea muşchilor trunchiului (Avisek, 2023).

Acesta este doar un exemplu de cum yoga prenatală poate acţiona în favoarea ta. Iată aici alte câteva beneficii aduse de această practică (Avisek, 2023):

  • Reglarea funcţionării diverselor organe interne.
  • Menţinerea secreţiilor hormonale într-o stare de echilibru, fapt ce împiedică luarea în greutate mai mult decât cea necesară.
  • Reducerea stărilor de greaţă şi a durerilor de cap.
  • Ȋmbunătăţirea calităţii somnului.
  • Reducerea riscului de naştere înainte de termen.
  • Scăderea riscului de restricţie de creştere intrauterină.
  • Reducerea sindromului de tunel carpian.
  • Reducerea schimbărilor bruşte de dispoziţie provocate de fluxul hormonal.

#SfatulEka

La Eka, îţi oferim suportul de care ai nevoie în parcurgerea perioadei de sarcină, prin sesiunile noastre 1 la 1 de yoga prenatală, alături de cei mai buni specialişti. Sesiunile se pot ţine fizic sau online, având ca prioritate confortul şi nevoile mamei. Rezervă acum o sesiune de yoga prenatală pentru a-ţi începe călătoria către o sarcină lină şi fără stres!

S-ar putea să te intereseze… 

Yoga prenatală

 Minte | Corp | Relații

Traversează sarcina cu relaxare
Citește mai mult…

 

1 hr | 260 RON | 335 RON (en)

Psihoterapie pentru adulți și adolescenți

Minte | Corp | Relații

Găsește echilibrul emoțional
Citește mai mult…

 

50 min | 260 RON

Vrei o schimbare în bine?

Suntem pregătiți să te ajutăm și să fim alături de tine pas cu pas.

×