Vindecarea Traumelor Generaționale prin Constelații Familiale: Sfârșitul Repetițiilor Dăunătoare

Descoperă legătura dintre constelațiile familiale și traume

Constelații familiale

Te-ai întrebat vreodată ce legătură există între constelațiile familiale și traumele generaționale? Te invităm să explorezi acest concept mai profund. Acumulările mentale nu sunt întotdeauna benefice, deoarece uneori reținem pattern-uri, comportamente sau emoții dăunătoare în inconștientul nostru. Multe dintre aceste comportamente toxice sunt moștenite din sistemul familial. Constelațiile familiale pot fi cheia pentru a gestiona și integra mai bine aceste traume transgeneraționale.

 

Cum funcționează terapia sistemică prin constelații familiale?

Terapia sistemică prin constelații familiale se bazează pe o concluzie validată de numeroase studii: majoritatea problemelor cu care ne confruntăm în prezent nu sunt legate de evenimentele curente, ci de evenimente nerezolvate și emoții neprocesate din sistemul familial. Acestea sunt adesea transmise de-a lungul generațiilor, fără ca noi să fim conștienți de ele.

Înțelege legăturile familiale și impactul lor asupra vieții tale

Imaginează-ți legăturile familiale ca pe o oglindă pentru universul tău interior. Poate simți că nu îți atingi potențialul maxim, că ai blocaje inexplicabile sau că experimentezi emoții negative nejustificate. Toate acestea pot avea legătură cu dinamici ascunse, explorabile prin constelațiile familiale. Pentru a avea un prezent luminos, este esențial să curățăm și să înțelegem trecutul.

Primul pas spre vindecare este conștientizarea

Vindecarea începe cu conștientizarea traumei, chiar și atunci când aceasta nu este exprimată verbal. Terapia prin constelații sistemice, dezvoltată de Bert Hellinger, se concentrează pe abordarea schemelor cognitive apăsătoare moștenite de la familie, precum alcoolismul, anxietatea, furia excesivă, însingurarea sau depresia. Conștientizăm adesea comportamentele moștenite inconștient, care sunt mai greu de depistat și vindecat. De aceea, recomandăm explorarea alături de un specialist în constelații sistemice familiale.

Când este recomandată terapia prin constelații individuale?

Constelațiile individuale sunt recomandate în următoarele situații:

  • Îți dorești să rupi tiparele disfuncționale sau dăunătoare în relații, învățate de la familia de origine.
  • Ești într-o relație de cuplu și vrei să înțelegi istoricul celuilalt și modul în care familia de origine afectează relația.
  • Te confrunți cu un abuzator din copilărie, decedat, inaccesibil sau periculos de contactat.
  • Vrei să obții o perspectivă nouă asupra modului în care tiparele din copilărie continuă să îți afecteze sănătatea mintală.

Importanța unui mediu sigur și confortabil

Constelațiile familiale pot fi intense, aducând la suprafață sentimente și amintiri puternice legate de traume sau stres. Dacă iei în considerare această terapie, asigură-te că te simți confortabil cu terapeutul și că ai clarificat orice întrebare legată de proces.

#SfatulEka: Îmbunătățeste raportarea la prezent și viitor

Trecutul nu poate fi schimbat, dar putem lucra împreună pentru a îmbunătăți prezentul și viitorul. La Eka, facilitatorii noștri în constelații sistemice individuale te ajută să explorezi rădăcinile tale într-un cadru intim și securizant. Spre deosebire de constelațiile de grup, aici beneficiezi de atenția dedicată a constelatorului, lucrând direct cu intenția ta și reprezentând situațiile semnificative din viața ta. Descoperă mai multe detalii și începe lucrul la constelația ta acum!

S-ar putea să te intereseze… 

Psihoterapie pentru adulți și adolescenți

Minte | Corp | Relații

Găsește echilibrul emoțional
Citește mai mult…

 

50 min | 260 RON

Terapie prin Focusing

Minte | Corp | Relații

Lasă corpul să-ți ofere răspunsuri
Citește mai mult…

 

50 min | 260 RON

Constelații familiale

 Minte | Corp | Relații

Explorează legăturile din viața ta

Citește mai mult…

 

90 min | 420 RON

Vrei o schimbare în bine?

Suntem pregătiți să te ajutăm și să fim alături de tine pas cu pas.

×