Terapie prin focusing

Lasă corpul să-ți ofere răspunsuri

Centrul EKA – Hub pentru dezvoltare personală

Ce este terapia prin focusing?

Focusing-ul este o formă de terapie practicată de mult timp, având o metodologie specifică, axată pe cuvântul-cheie „a simţi”. Terapia prin focusing se referă la cum se simte orice tip de problemă emoţională sau mentală în corpul tău şi ce impact are la nivel fizic.

Având o abordare diferită faţă de psihoterapia convenţională, terapia prin focusing se bazează pe ideea că orice problemă emoţională nerezolvată care te macină se manifestă, mai devreme sau mai târziu, la nivel somatic, asupra corpului tău. Aşadar, scopul sesiunilor de terapie prin focusing de la Eka este să te pună în contact cu ceea ce încearcă să îţi transmită corpul tău.

Prin conectarea cu corpul tău şi concentrarea pe senzaţiile şi informaţiile pe care acesta ţi le transmite, vei putea să accesezi experienţele tale emoţionale la cel mai profund nivel, aducând la suprafaţă informaţiile din mintea inconştientă în cea conştientă. Astfel, vei putea conştientiza şi procesa anumite experienţe emoţionale nerezolvate, fapt ce va conduce spre eliberarea emoţională şi îmbunătăţirea stării tale psihice.

Ce probleme poţi rezolva cu terapia prin focusing?

De multe ori, se întâmplă să treci peste situaţii neplăcute foarte uşor la nivel raţional, având senzaţia că nu te-au afectat atât tare şi suprimând emoţiile negative cauzate de astfel de evenimente. Acest comportament este metoda minţii conştiente de a se confrunta cu emoţii şi sentimente pe care nu ştie cum să le gestioneze – este un comportament complet uman.

Probabil de aceea, ţi se întâmplă des să nu ştii care este cauza anumitor probleme mentale şi emoţionale din viaţa ta, deoarece ai ascuns acele emoţii negative atât de adânc în interiorul tău încât nu ştii cum să le scoţi la suprafaţă. Sesiunile de terapie prin focusing de la Eka sunt aici pentru a te ajuta să te eliberezi de aceste sentimente negative!

Dacă vrei să îţi rezolvi problemele emoţionale, însă terapia clasică îţi sună puţin intimidant sau este o practică cu care nu rezonezi şi care nu îţi aduce efectele dorite, atunci terapia prin focusing este pentru tine. Vei ajunge la efectele dorite printr-o abordare diferită care se concentrează pe corpul tău şi senzaţiile resimţite de acesta, învăţându-te cum să îţi accesezi inconştientul.

Ce beneficii are terapia prin focusing?

Focusing-ul este o modalitate de conectare la somatizările experienţelor tale emoţionale, ajutându-te astfel să le conştientizezi şi să le gestionezi. Beneficiul principal adus de sesiunile de terapie prin focusing este eliminarea blocajelor emoţionale şi procesarea experienţelor ce au avut un impact puternic asupra ta. Ȋn acest mod, îţi vei putea îmbunătăţi atât sănătatea psihică şi mentală, cât şi calitatea vieţii.

Mai mult de atât, terapia prin focusing îţi va oferi oportunitatea de a te cunoaşte mai bine printr-un proces profund de conectare cu corpul tău şi mintea ta inconştientă.

Rezervă o sesiune de terapie prin focusing cu unul din specialiştii de la Eka!

Ȋnvaţă cum să îţi asculţi corpul, căci acesta deţine toate răspunsurile de care ai nevoie pentru problemele tale. Prin sesiunile ghidate de terapie prin focusing, alături de specialiştii de la Eka, vei putea să îţi procesezi emoţiile şi sentimentele într-un mod sănătos şi diferit faţă de metodologia psihoterapiei tradiţionale. Rezervă acum o sesiune de terapie prin focusing! 

Tarif:

50 min |   260 RON

Coordonatori:

Georgiana Chiriță

   

Cosmin Lungu

Rezervă acum

Suntem pregătiți să te ajutăm și sa fim alături de tine pas cu pas.

×