O viață mai aerisită? Da, prin coaching-ul emoțional!

Dacă vorbim despre coaching emoțional, vă invităm să faceți următorul exercițiu: te-ai întrebat vreodată de ce există atât de mulți intelectuali care în plan personal nu reușesc să aducă aceleași rezultate ca în plan profesional? Răspunsul este unul destul de simplu: inteligența emoțională, sau mai degrabă, lipsa ei.

Nu putem vorbi despre un stil de viață sănătos, dacă nu ne concentrăm și pe dezvoltarea inteligenței emoționale. Exact așa cum corpul nostru are nevoie de sport sau de somn, în aceeași măsură și psihicul nostru are nevoie de dezvoltare personală. O parte esențială a dezvoltării personale este inteligența emoțională.

Ce este inteligența emoțională și ce avantaje aduce ea?

Definiția teoretică a inteligenței emoționale (EQ) este abilitatea de a percepe, evalua și controla propriile emoții. Deși pornește din interiorul nostru, ea se reflectă și prin abilitățile de a înțelege, interpreta și răspunde la nevoile emoționale ale celor din jur, deci este în strânsă legătură cu empatia.

Există specialiști care susțin că inteligența emoțională poate fi doar nativă, dar și experți care o consideră o calitate care poate fi educată, alimentată, îmbunătățită. De un lucru putem, însă, fi siguri: sunt situații în care inteligența emoțională este mai importantă decât IQ-ul.

Și aici intervine coaching-ul emoțional, care, spre deosebire de terapia convențională, oferă o soluționare mai rapidă și mai aplicată a problemelor din viața cotidiană.  Coach-ul este un ghid care te sprijină în procesul de navigare a emoțiilor și de gestionare a acestora.

Când lucrăm cu emoțiile noastre și mai ales învățăm cum să le gestionăm, realizăm că multe dintre situațiile ce păreau fără ieșire au o soluționare mult mai simplă decât credeam.

Cum putem lucra cu ceva ce nu se poate controla?

Dacă am controla emoția, nu am mai avea cum să o utilizăm. Este important să lăsam ca emoția să fie naturală, exprimată. Catch-ul stă chiar aici: nu ne trebuie un capac care blochează acest flow natural, ci acceptarea faptului că orice emoție e normală, trebuie experimentată, doar că trebuie să adaptăm reacția noastră la ea, pentru o navigare a vieții cât mai satisfăcătoare.

Prioritatea specialiștilor în coaching emoțional este menținerea subiectului în contact cât mai strâns cu realitatea, lucru care îl ajută pe acesta să își seteze propriile criterii în evaluarea emoțiilor sale, dar și reacțiile potrivite la acestea, de la caz la caz.

Altfel spus, clienții sesiunilor de coaching emoțional își dezvoltă propriile arme de evaluare și reacție potrivite fiecărei situații pe care o întâlnesc, lucru ce va atrage după sine o calitate a vieții considerabil ridicată, chiar și după ce sesiunile de coaching se încheie.

Avantajele coaching-ului emoțional și cum ne ajută acesta să ne „aerisim viața:

  • Interpretarea și reglarea corectă a emoțiilor
  • Păstrarea raționalității în momente limită
  • Dobândirea unor calități permanente pentru o navigare mai satisfăcătoare a vieții.
  • Accesarea și vizualizarea cu mai multă ușurință a soluțiilor ce se află, de fapt, în interiorul nostru.

 #SfatulEka:

Imagineză-ți un ghem de lână încâlcit care dorește să iasă din mintea ta, dar nu reușește. În momentul în care te așezi pe canapea cu unul dintre specaliștii noștri și începeți să discutați, veți reuși împreună să faceți lumină în acea „încurcătură”. Așa că dă-i o șansă universului să se alinieze! Aici ai mai multe detalii legate de sesiunile de coaching emoțional facilitate de specialiștii EKA.

S-ar putea să te intereseze… 

Psihoterapie pentru adulți și adolescenți

Minte | Corp | Relații

Găsește echilibrul emoțional
Citește mai mult…

 

50 min | 260 RON

Mental Fitness Coaching

Minte | Corp | Relații

Antrenează-te pentru stres cu Sandra, Irina și Matei Citește mai mult…

 

50 min | 420 RON

Coaching Emoțional

Minte | Corp | Relații

Soluții pentru o viață mai bună
Citește mai mult…

 

50 min | 260 RON

Vrei o schimbare în bine?

Suntem pregătiți să te ajutăm și să fim alături de tine pas cu pas.

×