Împrospătează-ți viața prin tehnicile Ayurvedice

Omul: un microunivers, într-un macrounivers

Tehnicile ayurvedice interconectează aspectele primordiale ale sănătății minte-corp. Cheia acestei practici de remodelare a stilului de viață este armonia dintre sine și Univers. Astfel, prin tehnicile ayurvedice urmărim încorporarea echilibrului și a stării de bine, pentru a primi cu bucurie recompensele, pentru a trăi mai împliniți și pentru a ne pregăti pentru situațiile neprevăzute din viața noastră.

Corpul nostru știe întotdeauna ce ne lipsește

Tehnicile ayurvedice se axează pe analizarea celor cinci elemente de bază  ale universului: foc, apă, pământ, aer și eter. Ultimul element este cel care le leagă pe toate celelalte, fiind reprezentat de spațiu, expresia conștiinței. Prin intercorelarea a trei dintre aceste elemente se formează 3 forțe vitale de energie ce poartă denumirea de doshas

Practica acestor tehnici ayurvedice se concentrează pe eliminarea factorilor perturbatori, prin intermediul nutriției și al masajului ayurvedic. Afecțiunile genetice, stresul, insomniile, artrita, tensiunea arterială și multe altele pot fi adresate prin intermediul tehnicilor ayurvedice.

Așadar, mai jos vă prezentăm mai multe modalități prin care vă puteți spori starea de bine și calitatea vieții, prin tehnicile ayurveda:

  1. Dieta: Pentru a echilibra dosha este necesară o listă de alimente specifice care să acționeze benefic asupra nevoilor organismului.
  2. Detoxifierea se realizează prin diferite tratamente corporale si ierburi, de asemenea specifice fiecărei doshe, cu scopul de a elimina factorii perturbatori. 
  3. Yoga și tehnicile de meditație care se axează pe crearea unui program personalizat de exerciții.
  4. Masajul: acesta este reprezentativ pentru medicina Ayurvedică prin uleiurile calde infuzate cu ierburi adjuvante în relaxarea trupului și minții.

#SfatulEka:

Explorează ayurveda pentru a-ți influența benefic calitatea vieții, lucrând cu resursele tale interioare prin alimentație, meditație și exerciții de echilibrare a legăturii minte-corp. Vei simți cum organismul tău începe să se regenereze, cum energia sporește, iar conexiunea cu propria ființă devine mai profundă. Rezervă acum o sesiune de masaj ayurvedic pentru a începe această călătorie a răsfățului!

S-ar putea să te intereseze… 

Masaj Ayurvedic

 Minte | Corp | Relații

Răsfață-te prin Ayurveda
Citește mai mult…

 

1 hr 30 min | 300 RON

Vrei o schimbare în bine?

Suntem pregătiți să te ajutăm și să fim alături de tine pas cu pas.

×