Mișcare și respirație conștientă pentru seniori powered by Eka & Eldie

Serbăm împreună Ziua Europeană a Solidarății între Generații

Atelier Somatic Breathwork

Centrul EKA – Hub pentru dezvoltare personală

Despre eveniment

Clasa de mișcare și respirație conștientă pentru seniori este o activitate care îmbină exercițiile fizice ușoare cu tehnicile de respirație și relaxare, adaptate nevoilor și capacităților vârstnicilor. Această clasă are ca scop principal îmbunătățirea flexibilității, mobilității, echilibrului și stării generale de bine a participanților.

Ce vom face?

  • Exerciții de Încălzire: Vom începe cu exerciții de încălzire ușoare, care includ mișcări de întindere a membrelor și rotiri ale articulațiilor pentru a pregăti corpul pentru activitatea fizică.
  • Exerciții de Mobilitate și Flexibilitate: continuăm cu exerciții menite să îmbunătățească mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor. Acestea pot include mișcări de stretching blând al gâtului, umerilor, brațelor, șoldurilor, genunchilor și gleznelor.
  • Exerciții de Echilibru și Coordonare: activitățile care vizează îmbunătățirea echilibrului și coordonării sunt esențiale pentru a preveni căderile și pentru a menține autonimoa în viața de zi cu zi. Aceste exerciții pot include ridicarea alternativă a picioarelor și transferul de greutate de la un picior la altul, folosind accesorii sau alte elemente de sprijin (scaune, perete etc).
  • Tehnici de Respirație și Relaxare: o parte importantă a clasei este dedicată tehnicilor de respirație conștientă și relaxare. Participanții sunt încurajați să respire profund și să se relaxeze în timp ce efectuează diverse exerciții, adaptate la condiția lor fizică și de sănătate.
  • Adaptare și Modificări: vom ține în permanență cont de nevoile individuale ale participanților, oferind modificări sau alternative pentru exerciții în funcție de condiția fizică și de orice limitări fizice sau medicale.
  • Încheiere cu Relaxare: Clasa se încheie de obicei cu o sesiune finală de relaxare ghidată pentru a ajuta participanții să se simtă liniștiți și împliniți după activitatea fizică.

Prin aceste exerciții și practici, clasa de mișcare și respirație conștientă pentru seniori promovează sănătatea și bunăstarea generală, ajutându-i pe aceștia să-și mențină vitalitatea, să fie longevivi și energici.   

Durată: 60 minute

Acces gratuit prin intermediul Eldie, detalii la info@centruleka.com

Număr locuri disponibile: 20 locuri la Centrul EKA | nelimitat online 

Data: luni, 29 aprilie, ora 16.00-17.00

Necesar: echipament lejer

 

Anca Amariei

 

  

×