Părinți la fix: despre parenting pe șleau

Un eveniment realizat de  MetropolaTV şi Centrul EKA

QiGong

Centrul EKA – Hub pentru dezvoltare personală

Pregăteşte-te pentru un ALTFEL eveniment de parenting! Nu te menajăm, ți-o spunem PE ŞLEAU, dar cu umor, despre CE TE AŞTEAPTĂ ca părinte în primii ani de viață ai copilului. Va fi GREU, dar nu imposibil.
Anca Amariei Stănculescu, Matei Stănculescu (fondatorii centrului EKA), Roxana Niciev, psihoterapeut și Vania Limban, moașă independentă, vă aşteaptă pe 18 iunie, în Bucureşti, de la ora 18:00 la 20:30, la un super eveniment: „Părinți la fix: Despre parenting pe șleau”!

Vino să afli şi să vorbim deschis despre cum va fi viața voastră din momentul în care ați devenit tată/mamă. Nimeni nu vă va oferi aceste informații aşa cum o vom face noi!
Primii ani din viața bebeluşilor sunt cei mai intenşi. E o perioadă de mari schimbări pentru voi, ca indivizi, dar şi pentru dinamica relației voastre. Coincidență sau nu, cele mai multe cupluri se despart în primii ani de viața ai copilului. Sunt aşteptări diferite, ritmuri diferite, traume care se reactivează în momentul în care devii părinte.
Haide să vorbim PE ŞLEAU şi să prevenim eventualele crize/neînțelegeri/tensiuni ce pot apărea între voi ca părinți.
În cadrul evenimentului vom aborda teme precum:
Copilul vine ca să salveze/îmbunătățească relația? Cât de tare îți „apasă pe butoane”? Ritmuri: al copilului/mamei/tatălui/cuplului (reconfigurarea ritmurilor, a dinamicii cuplului). Femeia ca mamă, soție, profesionistă.
Unde e instinctul matern? Când vine? (Roxana Niciev)
Mindfulness si Wellbeing După Naștere (Anca Amariei)
Cum ne auto-sabotăm ca părinți? (Matei Stănculescu)
Sănătatea intimă a proaspetei mame (Vania Limban)
DESPRE SPEAKERS:
Roxana Niciev, psihoterapeut:
Roxana vine cu o experiență bogată în lucrul cu adulții şi cu cei mici şi vă va oferi perspective diferite asupra abordării diverselor crize/conflicte ce pot apărea în dinamica dintre părinți sau dintre părinte şi copil:
„Nu cred în modele perfecte și auto-suficiente, sau în metode care funcționează pentru toată lumea. În schimb, folosesc elemente din psihoterapia cognitiv-comportamentală și tehnici din terapia schemelor și hipnoză ericksoniană, mindfulness, terapia prin acceptare și angajament, etc.
Mă bazez pe empatie și compasiune, curiozitate, dorință de apropiere, bun simț, simț al umorului și jocului, respect și implicare”.
Vă va dezvălui, în cadrul atelierului, tehnici pentru ca voi să vă centrați şi să vă relaxați, atunci când simțiți că lucrurile devin dificile şi nu mai pot fi gestionate.
Anca Amariei, co-fondator Centrul EKA, terapeut somatic
Anca Amariei este terapeut și cofondator al EKA – Centrul stării de bine. De asemenea, este expert CIPRA- Centru de Informare, Prevenire Risc și Analiză.
Prin workshopurile sale, Anca ajută oamenii să își restabilească legătura dintre minte și corp, cu ajutorul respirației și al mișcării conștiente. Specializările sale sunt în terapia prin yoga, neuromindfulness, antrenamente de respirație și acordarea primului ajutor în sănătatea min-tală.
A dezvoltat programe de employee wellbeing pentru companii în industrii diverse, precum farma, automotive, retail, FMCG, telecom, fashion, asigurări etc. A inițiat proiecte în sectorul non-profit, prin parteneriate cu Fundația Renașterea și Asociația pentru Sprijinul Pacienților Oncologici, Special Olympics România & Internațional, Asociația Zi de Bine.
Totodată, Anca are peste 15 ani de experiență în comunicarea de brand și corporate, rolul său cel mai recent fiind de PR Manager pentru Warner Bros Discovery în regiunea EMEA. Este expert în echipa CIPRA și în cadrul EA – The Entrepreneurship Academy.
Matei Stănculescu, co-fondator Centrul EKA, psihoterapeut
Matei Stănculescu este psihoterapeut cu formare în psihoterapia centrată pe persoană și focusing, consilier vocațional acreditat ANC, coach acreditat ACC de către International Coaching Federation (ICF) și Mental Fitness coach. În zona corporate susţine ateliere, team building-uri, training-uri sau sesiuni de coaching. Are experienţă în managementul schimbării, antreprenoriat şi în industrii creative precum: televiziunea, muzica, educaţia şi teatrul de improvizaţie. Matei lucrează cu adulți și adolescenți în psihoterapie, coaching și consiliere vocaţională de peste 7 ani, fiind acreditat ca ACC Coach de către ICF (International Coaching Federation). Pasionat de educație, Matei a livrat sesiuni de training și coaching de grup într-un program de voluntariat cu peste 1000 de elevi, iar în ultimul an, a susținut cursuri de Mental Fitness, leadership și lucrul în echipă cu studenții de la EA – The Entrepreneurship Academy. Este co-fondator la Centrul Eka. Este expert în echipa CIPRA și în cadrul EA – The Entrepreneurship Academy.
Vania Limban, moașă independentă
Moasa Vania Limban are 30 de ani de experiență. Ca moașă, a fost alături de sute de femei însărcinate, pe care le-a ajutat în timpul travaliului sau le-a asistat la naștere, aducând pe lume sute de bebeluși.
Moasa Vania a urmat stagii de pregătire la Universitatea de Vest a Angliei, la Spitalul General din Edinburgh, Scoția, și la Georgetown University, în America. Despre nașterea în apă a învățat la un spital din Belgia. A lucrat în sala de nașteri a Spitalului Universitar București, iar din 2002 este manager la Active Center și continuă să dea consultanță ca moașă și ca specialist în naștere, tonifiere perineu, alăptare, nașterea în apă, masaj bebeluș.
In 2001, a înființat Active Center, un centru de excelență în consilierea pre și postnatală, care oferă servicii viitorilor părinți atât în perioada de pregătire a nașterii, cât și în lunile imediat următoare.
Moașa Vania susține cursuri live online/ in persoana de pregătire pentru naștere, puericultură și programe de gimnastică:
Nasterea asumata, da pot
Tonifiere/retonifiere perineu
Ingrijire bebeluşi
Masajul şi gimnastica bebeluşului
Consultanță sarcină, alăptare si perineu
Perineum gym
În perioada 1997 – 2005, din poziția de președintă a Asociației Moașelor din România, s-a implicat în reabilitarea acestei profesii în România.
În 2011 a inițiat Asociația Sănătate pentru Viață care promovează „un stil de viață sănătos într-un mediu sănătos”.
În 2020, Vania a deschis „Centrul MaM – Mamele ajută Mamele” destinat mamelor cazuri sociale. Activitatea centrului constă în sesiuni de consultanta cu specialiști, masaj bebeluși, întâlniri educaționale pentru gravide și mame pe Fb. Centrul este dotat cu un spațiu unde se pot primi donații pentru mame și bebeluși 0-3 ani (hăinuțe, jucării, cărucioare, altele).
În prezent, Vania Limban coordonează ca Wellness Manager programele Active Center.
Dana Samoil Istrate, moderator, realizatorul emisiunii “Părinți la fix”
Dublu licențiată în Filosofie și Jurnalism, cu un master în Mass-Media și Comunicare, Daniela Samoil Istrate are acumulată o experiență de 17 ani în media (televiziune – PrimaTV, Antena1, MetropolaTV, radio – Radio 3Net, EuropaFM, Radio21 și presă scrisă& online – România Liberă, Adevărul, dar și ca PR specialist în agenție de publicitate -Republika). Pe lângă activitatea profesională de bază este și antreprenor cultural, fiind președintele Asociației Culturale ArtCreEdu, inițiator și coordonator al evenimentului Noaptea Dansului alături de Dragoș Samoil (eveniment cu două ediții în 2023 – cel mai mare eveniment dedicat dansului din țară – cu o prezență de 54 de școli de dans pe Calea Victoriei și 2000 de dansatori) și autor de cărți pentru copii. Realizează emisiunea Părinți la Fix, difuzată la MetropolaTV, de luni până vineri de la 11:00 la 12:00.
CÂND?
Dată eveniment: 18.06.2024
Durată 2h30 (între 18:00-20:30), cu sesiuni de întrebări de câte 10 min după fiecare speaker.
Evenimentul este un format ce îmbină informațiile teoretice cu exercițiile practice de relaxare şi empowerment .
Flow eveniment:
18.00 – 18:15 – Opening Session (intro concept eveniment, prezentare speakeri – Dana Samoil Istrate)
18:30 – 18.50 – Sesiune 1 – Roxana Niciev
18.50 – 19:00 – Q&A-s sesiune 1
19.00 – 19.20 – Sesiune 2 – Anca Amariei Stănculescu
19:20 – 19:30- Q&A-s sesiune 2
19:30 – 19:50 – Sesiune 3 -Matei Stănculescu
19:50 -20:00 – Q&A-s sesiune 3
20:00 – 20:20 – Sesiune 4 – Vania Limban
20:20 – 20:30 – Q&A-s sesiune 3
20:35- Concluzii
Locația: evenimentul va avea loc la sediul Centrului EKA, str.Horațiu 28, sector 1, București
Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile (în număr de 30 de participanți). Înscrierile se fac până pe data de 13 iunie pe site-ul centrului EKA –https://centruleka.com/parinti-la-fix-despre-parenting-pe…
Un eveniment realizat de „Părinți la fix”, MetropolaTV şi Centrul EKA-Centrul stării de bine.
„Părinți la fix”, emisiune live, difuzată la MetropolaTV de luni până vineri de la ora 11 la 12:00, moderată de Dana Samoil Istrate, se angajează să răspundă la întrebările esențiale legate de îngrijirea, dezvoltarea și educația copiilor, de la naștere până la adolescență, precum și la cele legate de dinamica și schimbările din viața cuplurilor ce se aventurează în minunata călătorie a parentingului. Alături de specialiști din domenii variate, emisiunea promite să fie un ghid complet pentru fiecare părinte, oferind răspunsuri, sfaturi și suport.

Te interesează și alte evenimente Eka?

Vizitează calendarul evenimentelor și înscrie-te acum.

×