Yin Yoga si Meditație cu Dana Mirza

Experimentează relaxarea profundă

Yin Yoga cu Dana Mirza

Centrul EKA – Hub pentru dezvoltare personală

Descriere:

”Este într-adevăr un act radical de iubire să te aşezi şi să fii liniştit pentru un timp, de unul singur. ”
Jon Kabat-Zinn

La sfarsit de saptamana, te invitam la un atelier de relaxare profunda prin Yin Yoga, urmata la final de o tehnica de meditatie ghidata din QiGong. 

In traditia chineză cele cinci elemente (APA, LEMN, FOC, PAMANT, METAL) corespund celor cinci perechi de organe Zang-Fu (Rinichi – Vezică Urinară, Ficat – Vezică Biliară, Inimă – Intestin Subtire, Splină – Stomac, Plămân – Intestin Gros) si celor cinci emotii specifice (teamă, furie, bucurie excesivă, îngrijorare, tristete), care consumă sau dezechilibrează energia acestor organe. In acelasi timp, fiecare element, respectiv organ, atunci când este echilibrat, sustine anumite atitudini si emotii hrănitoare.
În acest atelier  vom lucra în special cu elementele Pamant (vară târzie) si Metal (toamnă). Chiar dacă temperatura este incă ridicată, deja se simte energia Metalului. In momentul echinocțiului de toamnă Yin-ul ajunge egal cu Yang-ul, iar elementul Pământ, ce corespunde verii târzii, dă naștere Metalului, specific toamnei. Ușor, ușor, Yin-ul crește, energia începe să se retragă spre interior, pentru a se conserva pentru anotimpul rece. Toamna este astfel o perioadă ideală pentru a ne îndrepta mai mult spre interior, pentru a lăsa să plece din viața noastră ceea ce nu ne mai este de folos – obiceiuri, atitudini, emotii si de a ne creste si consolida energia pentru iarna.
Yin Yoga este o practică blândă, meditativă, în care lucrăm prin posturi ușoare cu țesuturile yin (fasciii, articulații și tendoane, sistem osos) pentru a relaxa corpul și mintea, pentru a le regenera și pentru a pătrunde mai profund și a ne reconecta cu spațiul interior.
Atelierul este deschis in aceeasi masura si incepatorilor, si celor cu experienta.

Tarif:

90 minute | 120 lei (single ticket) | 100 lei (1+1)

Coordonatori:

Dana Mirza

Dana Mirza

  

Te interesează și alte evenimente Eka?

Vizitează calendarul evenimentelor și înscrie-te acum.

×