Qigong pentru sănătate și armonie cu Dana Mirza

Longevitate sporită prin arta chinezească

QiGong

Centrul EKA – Hub pentru dezvoltare personală

Descriere:

Veche artă chinezească, Qigong-ul a fost de mii de ani o sursă de sănătate și longevitate, dar și de cunoaștere interioară și transformare. Bazat pe principiul yin – yang, legea celor cinci elemente / faze, teoria meridianelor, qigong-ul terapeutic face parte – alături de acupunctură, masaj, fitoterapie, dietoterapie – din familia mai mare a medicinei tradiționale chinezești și constă în mișcări ușoare, fluide însoțite de tehnici de respirație și de anumite activități ale atenției, dar și tehnici statice, meditative.
Conform Legii celor cinci elemente/ faze, fiecare element este în legătură cu un anotimp, o directie, o culoare, o pereche de organe interne, anumite aspecte psiho-emoționale. Între cele cinci elemente există mai multe tipuri de relații si ele se reflectă în procesele din natură, din univers și la fel în cele din interiorul corpului omenesc. Elementele și sistemele lor sunt în strânsă legătură, dezechilibrul unuia ducând la dezechilibrul întregului.
Această serie  este dedicată  Elementelor METAL (toamna) și APĂ (iarna), respectiv perechiilor de organe zang-fu Plămân – Intestin Gros și Rinichi – Vezică Urinară.
Vei găsi în acest program:
–  elemente teoretice despre elementele Apă și Metal și organele interne asociate lor din perspectiva medicinei tradiționale chinezești;
– mișcări blânde combinate cu tehnici de respirație, ce au ca rol relaxarea corpului si a mintii, tonifierea Qi-ului, susținerea circulației Qi-ului pe meridianele energetice;
– tehnici pentru reglarea  rinichilor, vezicii urinare, plămânilor și intestinului gros din punct de vedere energetic;
– tapping (bătăi ușoare) pe meridianele energetice (paidagong);
– automasajul unor zone ale corpului sau al unor puncte de acupunctură;
– introspecție și meditație.

Durată și tarif:

1h15 minute | 85 lei (o sesiune) | 255 lei (4 sesiuni valabile 5 săptămâni – prezență fizică

55 lei (o sesiune) | 165 lei (4 sesiuni valabile 5 săptămâni – prezență online

În fiecare joi, de la ora 19.00, începând cu 2 noiembrie

Coordonatori:

Dana Mirza

Dana Mirza

  

Te interesează și alte evenimente Eka?

Vizitează calendarul evenimentelor și înscrie-te acum.

×