Programează-te acum

Psihoterapie pentru adulți și adolescenți

50 min | 220 RON

Centrul EKA – Hub pentru dezvoltare personală

Telefon

Adresă

Strada Horațiu nr 28, sector 1, București

STB

Liniile 24, 133, 168, 178, 226, 368

Metrorex

Stația Gara de Nord

Sunt de acord să fiu contactat

Cum știi dacă ai nevoie de o sesiune de psihoterapie?

Dacă te confrunți cu următoarele situații în viața ta:

 • anxietate, depresie, stres, atacuri de panică pentru care nu ai o cauză cunoscută
 • sentimente de furie, frică, tristețe, care îți afectează calitatea vieții
 • dificultatea în a te odihni sau tulburări frecvente de somn care îți afectează randamentul
 • tulburări de alimentaţie, mâncat compulsiv sau emoțional care îți afectează sănătatea
 • dificultăţi în relaţii personale sau profesionale, care au impact emoțional
 • somatizări, adică transformarea tulburărilor emoționale sau psihologice în simptome fizice, fără cauze medicale cunoscute.
 • traume, răni emoționale, comportamente și tipare nesănătoase, convingeri limitative care simți că îți blochează evoluția

Atunci, cel mai probabil în sesiunile de psihoterapie vei descoperi instrumentele necesare pentru a înțelege și gestiona aceste probleme general umane.

Cum te poate ajuta psihoterapia să rezolvi aceste probleme?

Psihoterapia poate fi o modalitate eficientă de a aborda și de a rezolva o varietate de probleme mentale, emoționale și relaționale. Aceasta implică colaborarea cu un terapeut sau un psihoterapeut calificat pentru a explora, înțelege și aborda problemele cu care te confrunți. Iată cum te poate ajuta psihoterapia:

 • Identifici gândurile și comportamentele negative care contribuie la problemele tale și dezvolți strategii pentru a le gestiona mai eficient.
 • Înveți tehnici de gestionare a stresului și a anxietății, și îți îmbunătățești stima de sine și încrederea în tine.
 • Își explorezi și înțelegi emoțiile, ajutându-te să le reglezi mai bine.
 • Găsești un spațiu sigur pentru a vorbi despre sentimentele tale și pentru a găsi modalități să faci față și să procesezi traumele sau evenimentele dificile din trecut.
 • Îmbunătățești comunicarea și capacitatea de înțelegere în relația ta.
 • identifici tiparele de comportament distructiv și îți dezvolți abilitățile de rezolvare a conflictelor.
 • Înțelegi mai bine cine ești, ce îți dorești în viață și să-ți stabilești obiective mai clare.
 • Îți dezvolți abilitățile de luare a deciziilor și de gestionare a schimbărilor în viață.

În general, psihoterapia poate contribui la îmbunătățirea calității vieții prin dezvoltarea unor abilități de adaptare și a unei perspective mai sănătoase asupra vieții. Terapia poate ajuta la creșterea rezilienței și a capacității de a face față provocărilor într-un mod mai eficient.

Este important de menționat că eficacitatea procesului terapeutic poate varia în funcție de tipul de terapie și de relația cu terapeutul. Este esențial să găsești un terapeut potrivit pentru tine și să fii deschis și angajat în procesul terapeutic pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

De ce să alegi un psihoterapeut de la Eka?

Ce ne face pe noi diferiți este faptul că terapeuții noștri au formări multidisciplinare și astfel, dețin o paleta largă de instrumente pentru a aborda provocările de ordin mental și emoțional. Abordarea multidisciplinară vizează integrarea cunoștințelor și abilităților fiecărui specialist pentru a dezvolta un plan terapeutic personalizat și comprehensiv. Astfel, procesul terapeutic se concentrează pe toate aspectele relevante ale sănătății și bunăstării individului. Dacă vei alege să lucrezi alături de noi, vei vedea că terapeutul colaborează strâns și comunică regulat cu tine, pentru a asigura coordonarea eficientă a procesului terapeutic. De asemenea, atunci când terapeutul va identifica nevoia de a integra și alți specialiști din alte domenii (sănătate fizică / relațională), vei fi direcționat corespunzător către alți specialiși Eka, iar evoluția ta va fi urmărită în printr-o abordare holistică.

Te ajutăm să pornești cu dreptul în procesul terapeutic!

O călătorie de o mie de mile începe cu un prim pas. Știm că decizia de a te angaja într-un proces terapeutic poate să fie una dificilă, însă invitația noastra este să o privești ca pe o investiție în echilibrul și igiena ta emoțională. Atunci când ai găsit spațiul potrivit și ai reușit să stabilești o legatura terapeutică bazată pe încredere, întregul demers devine mai confortabil.

Dacă alegerea unui terapeut este dificilă pentru tine, noi te putem sprijini printr-o sesiune de orientare, menită să te ajute să identifici cea mai bună opțiune și abordare a nevoilor tale psiho-emoționale.

Beneficiile psihoterapiei

O să spunem de la bun început că beneficiile psihoterapiei pot varia în funcție de tipul de terapie, de relația cu terapeutul și de angajamentul și deschiderea ta în procesul terapeutic. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este esențial să găsești un terapeut potrivit pentru nevoile și obiectivele tale. Atunci când procesul terapeutic funcționează, poți experimenta următoarele beneficii:

 1. Reducerea simptomelor mentale și emoționale: Psihoterapia poate ajuta la reducerea simptomelor tulburărilor mentale și emoționale, cum ar fi anxietatea, depresia, stresul, furia, frica și altele. Terapeutul lucrează cu tine pentru a identifica și a înțelege cauzele acestor simptome și pentru a dezvolta strategii de gestionare a lor.
 2. Îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii în sine: Terapia poate ajuta la dezvoltarea unei înțelegeri mai profunde a propriei persoane, a valorilor și a resurselor personale. Aceasta poate contribui la creșterea stimei de sine și a încrederii în sine.
 3. Dezvoltarea abilităților de gestionare a stresului: Terapeutul te poate învăța să recunoști și să faci față mai eficient stresului și presiunilor vieții de zi cu zi. Aceste abilități pot fi utile în reducerea impactului stresului asupra sănătății mentale și fizice.
 4. Îmbunătățirea relațiilor interpersonale: Terapia poate ajuta la dezvoltarea abilităților de comunicare și la înțelegerea mai profundă a relațiilor interpersonale. Aceasta poate duce la îmbunătățirea relațiilor de cuplu, familiale sau sociale.
 5. Gestionarea traumelor și a evenimentelor dificile: Dacă ai experimentat traume sau evenimente dificile, terapia îți poate oferi un spațiu sigur pentru a procesa și a face față acestor experiențe. Acest proces poate contribui la vindecare și la reducerea simptomelor legate de traume.
 6. Dezvoltarea unor mecanisme sănătoase de adaptare: Terapia poate ajuta la identificarea și schimbarea tiparelor de gândire sau de comportament nesănătoase. Aceasta poate contribui la dezvoltarea unor mecanisme de adaptare mai eficiente.
 7. Creșterea rezilienței: Terapia poate ajuta la dezvoltarea rezilienței, adică capacitatea de a face față și de a te recupera mai repede după dificultăți sau eșecuri.
 8. Îmbunătățirea calității vieții: Prin gestionarea mai eficientă a problemelor mentale și emoționale, psihoterapia poate contribui la îmbunătățirea calității generale a vieții tale.

Dacă vrei să afli părerea altor oameni care au lucrat alături de noi la Centrul EKA, te invităm să citești recenziile lor, aici.

Rezervă o sesiune de psihoterapie cu unul din specialiştii de la Eka!

Te invităm să îţi începi călătoria spre a-ţi rezolva problemele emoţionale, relaţionale şi mentale alături de specialiştii de la Eka! Ȋn cadrul sesiunilor individuale vei primi suportul, resursele şi instrumentele necesare pentru a depăşi orice blocaj emoţional sau mental. Rezervă acum o sesiune de psihoterapie.

Oana ElenaOana Elena
12:23 07 Sep 23
Eka este un loc cu un vibe aparte. Atat oamenii, instructorii, terapeutii cat si cladirea in sine te fac sa te reintorci si sa pleci mereu cu greutati mai putine si mai multa energie si pozitivitate. Matei,Anca si Diana te intampina cu zambet si caldura. Ma simt norocoasa ca am gasit acest loc.
Încă de prima dată când am ajuns la centrul EKA, mi s-a părut un soi de oază de liniște și relaxare în tot zgomotul în care trăiesc zilnic. De cele mai multe ori, ajung mai devreme la sesiunile cu Matei, doar ca să mă relaxez și să îmi potolesc anxietatea.La EKA am întâlnit oameni de bine care fac tot ce le stă în putință să facă bine și altora. Mai rar oameni atât de deosebiți.Recomand cu mare drag și încredere.
Deea JourneyDeea Journey
14:26 24 Aug 23
Am fost la cateva clase de yoga cu Anca si sunt super incantata de experienta de fiecare data. Anca este un om cald si minunat, iar clasele sunt faine. Recomand cu drag! 🙌🧘‍♀️
Cristina Luiza RomanCristina Luiza Roman
12:44 24 Aug 23
Centrul Eka este locul care iti ofera la fiecare vizita o portie buna de grija de sine, fizica si mentala. Spatiul, oamenii si atmosfera de acolo sunt super.
Alina TihohodAlina Tihohod
12:08 23 Aug 23
Echipa de terapeuti, coachi si formatori de la EKA este MINUNATA. Workshopurile de creat lumanari sau clasele de Yoga, Zumba.. o incantare. Mansarda este e un loc incarcat de energie pozitiva, cu un design super-fain - cu mult lemn; toate incaperile sunt colorate si placute, fiecare cu alt decor si cu o denumire originala. Un loc pe care il recomand cu caldura pentru sesiuni de psiho-terapie si dezvoltare personala, masaj, Yoga sau workshop-uri ZEN :-).
Irina BarauIrina Barau
10:56 23 Aug 23
Un loc frumos si calduros care chiar iti da o "stare de bine". Serviciile sunt oferite de specialisti care se implica cu adevarat in indeplinirea nevoilor clientilor sai. Sesiunile de yoga si masaj sunt incredibile si cu siguranta voi reveni sa incerc si alte servicii!
Carmen RusuCarmen Rusu
09:25 16 Dec 22
Un spatiu minunat si un concept extrem de bine gandit pentru a-ti aduce bine pe toate planurile. Eka este un centru al starii de bine, iar asta se simte din oamenii care ghideaza cursurile, dar si din spatiul incarcat cu energia lor buna. Ii recomand pentru o relatie mai armonioasa cu sine, pentru relaxare, descoperire sau claritate. Eu am descoperit un spatiu perfect pentru intalniri cu oameni de bine, dar si inspiratie si conexiune.
js_loader

Programare rapidă

Suntem pregătiți să te ajutăm și sa fim alături de tine pas cu pas.

×