Liana Constantinescu

Liana Constantinescu

Nutriționist Integrativ

Evaluare 60′ |   320 lei

Implementare 30′ |   320 lei

Programează-te

Despre specialist

Cine este Liana Constantinescu?

Numele meu este  Liana Constantinescu, sunt Internațional Nutrition Educator (MIANE) (Integrative Nutrition Health Coach, Certified Professional Cancer Coach, Farmacist specialist, iar MBA-ul obținut Magna Cum Laude la Universitatea Ottawa mă ajută să-mi organizez efficient practică profesională și să relaționez foarte eficient cu clienții  în funcție de profilul/bioindividualitatea fiecăruia.
Parcursul meu profesional a plecat mai întâi de la plăcerea de a studia ştiinţele (i.e.: Fizică, Chimie, Biologie, etc), ceea ce m-a condus mai departe către către Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila. După absolvirea facultății și a rezidentiatului, pasiunea de a-i ajută pe alţii să înveţe mi-a alimentat dorinţa de a aprofunda Nutrition Science la universităţi şi institute recunoscute pentru calitatea lor academică (i.e.: Institute for Integrative Nutrition UȘA, Monash University Australia, Institute for Optimum Nutrition UKIntegrative and Funcțional Nutrition Academy etc), unde am studiat cu profesori renumiţi: Dr Walter Willet, Dr Mark Hyman, Dr Andrew Weil, Dr Mehmet Oz, Barry Sears Ph D, Dr Susan Blum, Dr William Davies, Dr Deepak Chopra, Garry Williamson, Dr Sheila Dean, Katie Swift,etc.

Şi pentru că Nutrition Science face echipă bună cu Imunologia, am ales să studiez această disciplină la Harvard Medical School cu Dr Andrew Lichtmann, Dr Shiv Pillai.

În continuare, pasiunea de a-i ajută pe oamenii cu care lucrez să dobândească un sentiment de responsabilitate personală pentru sănătatea lor, m-a determinat să caut un instrument profesionist prin care să transfer în mod eficient şi structurat noţiunile pe care le-am dobândit în drumul meu spre maturitatea profesională. Aşa că am studiat mai departe, pentru a reuşi să am onoarea să fac parte parte din Internațional Academy of Nutrition Educators (i.e.: sunt unul dintre cei 70  de educatori în nutriție certificate din lume și singurul membru profesionist al IANE din RO, până la această dată),  operată de un think-tank (NNEdPro Global Institute for Food, Nutrition and Health) de specialişți în nutriţie, în sănătate şi cercetători pasionaţi de educaţia în nutriţie, de la University of Cambridge, University of Oxford, Monash University, University of Parma, etc.

Trăiesc şi lucrez în fiecare zi cu satisfacţia de a ajută oamenii să deprindă şi să folosească principiile nutriţiei de calitate şi să-şi organizeze (aşa cum li se potrivește lor mai bine) stilul de viaţă sănătos. Nu în ultimul rând, mă bucur să-i văd împliniţi şi responsabili, creând în jurul lor un efect de undă al schimbării în bine.

Cu ce probleme vin clienţii la Liana Constantinescu?

Clienții care își doresc să lucreze în echipa cu mine sunt curioși să afle mai multe despre:

 • Macro și micronutrienți și efectul lor asupra sistemelor organismului
 • Care sunt principiile nutriției optime
 • Cum să-și construiască un model alimentar potrivit bioindividualității lor
 • Cei 6 piloni pe care se clădește blueprint-ul noului lor stil de viață (mai sănătos)
 • Mindful Eating și cum îți îmbunătățește acest tip de alimentație relația cu mâncarea, starea de spirit și digestia propriu zisă
 • Evidente științifice (i.e.: studii clinice randomizate, meta analize, etc) legate de educația nutrițională/recomandările/informațiile parcurse în fiecare ședința.

Clienții cu care organizez ședințe de coaching sunt în general:

 • Doamne care își doresc să alinieze modelul alimentar cu etapă din viață în care se găsesc (i.e.: sarcina, lactație, premenopauză, menopauza etc.)
 • Sportivi de performanță
 • Supraviețuitori ai cancerului
 • Persoane care doresc să-și modifice greutatea corporală într-un sens sau altul și/sau să-și optimizeze compoziția corpului
 • Persoane care vor să-și optimizeze stilul de viață (i.e.: calitatea somnului, activitatea fizică, sănătatea microbiomului, securitatea alimentară, nutriția, etc)
 • Părinți și copii care vor să mănânce sănătos și să facă din asta un obicei pentru tot restul vieții
 • Profesori din școli care vor să afle mai întâi ei cum să structureze nutriția alimentară și emoțională și apoi să transfere către elevii lor aceste adevărate abilități de viață
 • Companii care își doresc să aibă angajați mai sănătoși, optimiști și nu în ultimul rând, mai productivi

Ce servicii oferă Liana Constantinescu?

Coaching pentru stil de viață sănătos

Dacă doreşți să slăbeşți, să-ţi creşți nivelul de energie, să previi instalarea bolilor cronice sau pur şi simplu să-ţi îmbunătăţeşți nivelul general de wellness, ședințele sau programul de lifestyle coaching te vor ajută să-ţi atingi obiectivele legate de sănătate. Cum? În primul rând vom petrece timp pentru a te cunoaşte, a-ţi evalua starea de sănătate şi a şti care sunt nevoile tale în ceea ce priveşte nutriţia primară (i.e.: emoţiile) şi cea secundară (i.e.: mâncarea din farfurie).

Programul/ședințele de lifestyle coaching te ajută să:

 1. “Faci loc” (i.e.: “crowding în”) în programul tău pentru activităţile de wellness (activitate fizică, nutriţie, echilibru emoţional, performanţă profesională)
 2. Devii mai responsabil(ă) în legătură cu sănătatea ta
 3. Deprinzi tehnici comportamentale care să-ţi catalizeze atingerea mai uşoară a obiectivelor legate de nutriţie în particular şi de sănatate în general
 4. Înveţi cum să-ţi alcătuieşți singur(ă) un plan alimentar corect şi potrivit pentru ține
 5. Dobândeşti un nivel energetic superior
 6. Faci față mai bine stress-ului
 7. Îţi îmbunătăţeşți tonusul muscular
 8. Înveţi cum să dezvolţi o relaţie pozitivă cu corpul tău şi cu mâncarea de bună calitate.

Nutriție integrativă one-to-one.

Nutriţia de calitate este cheia pentru a te simţi şi a funcţiona la parametri optimi de sănătate. Dacă te întrebi ce este nutriţia de calitate ai ajuns în locul potrivit, pentru că urmează să definim împreună ce înseamnă asta pentru tine, având că punct de plecare nevoile şi obiectivele tale.

Cum vom face asta? Pe baza unui proces structurat şi riguros, atent planificat şi unic în felul său, care parcurge următoarele etape:

 1. Determinăm mai întâi tipul tău de “personalitate alimentară pe baza chestionarelor de psihonutriţie. Plecând de aici te ajut să afli informaţii stiinţifice actualizate despre nutriţie, alimente şi legătura lor particulară cu nevoile corpului tău.
 2. Te ajut să afli CE, CUM, CÂT şi UNDE să mănânci pentru succesul pe termen lung al schimbării în bine pe care ţi-o doreşți. Vom face acest lucru având că materiale pentru ține ghiduri şi studii clinice ale celor mai prestigioase institute şi universităţi din lume, recunoscute pentru contribuţia lor în cercetarea legată de stiinţa nutriţiei
 3. Pentru că sunt unul dintre puţinii International Nutrition Educators certificaţi din lume putem lucra eficient într-o manieră în care procesul tău de învăţare să fie flexibil şi să aibă şi o componentă de spirit ludic.
 4. Obţinem rezultate sustenabile: pe parcursul şedinţelor, avem tot timpul în vedere că scopul colaborării este să iubeşți în egală măsură atât mâncarea (într-un mod sănătos) cât şi corpul în care locuieşți.
 5. Programele de nutriţie integrativă sunt individualizate în funcţie de scop, ca de exemplu: mâncat emoțional, scădere sau creștere ponderala, monitorizare și menținere rezultate, echilibru hormonal, etc.

 

Nutriție și stil de viață pentru doamne

Femeile au nevoi nutriţionale specifice, adecvate fiecărei etape din viaţa lor. Adolescentele, spre exemplu, au nevoie de mai mult Ca şi vitamina D pentru construcţia unui sistem osos sănătos, care în perioada (pre) menopauzei ar putea preveni osteoporoză. Femeile tinere vor avea nevoie de un aport caloric mai mare decât în adolescenţă, pentru a susţine creşterea şi dezvoltarea corpului. Pe de altă parte, după vârsta de 25 de ani, când metabolismul bazal începe treptat să scadă, aportul caloric trebuie adaptat iar activitatea fizică e nevoie să fie intensificată.

Vrei să-ţi construieşti un model de nutriţie optim pentru perioada de viaţă în care te găseşți? Îţi imaginezi cum te-ai simți dacă organismul tău ar fi hrănit cu nutrienţii potriviţi pentru echilibrul hormonal, sănătate şi un nivel superior de energie? Optează pentru unul dintre programele/ședințele care ți se potrivește:

 1. Nutriție și stil de viață pentru fertilitate/preconceptie
 2. Nutriție și stil de viață în sarcina
 3. Nutriție postpartum pentru lactatie
 4. Nutriție în premenopauză și menopauza

Coaching pentru supraviețuitori ai cancerului

Traversarea unei perioade provocatoare care privește sănătatea ta poate fi un punct de inflexiune și un motivator important pentru tranziția ta către un stil de viață sănătos. Vom parcurge împreună toate elementele (i.e.: inclusiv recomandările institutelor internaționale de cercetare în domeniul cancerului) care vor construi stilul tău nou de viață și te voi ajută să și implementezi (cu ajutorul tehnicilor comportamentale) recomandările legate de nutriție sănătoasă ( alimentară și emoțională), de arhitectură somnului, de calitatea și cantitatea activității fizice, tehnici de gastrotehnie sănătoasă etc.

Vrei să lucrezi cu Liana?

Suntem pregătiți să te ajutăm și sa fim alături de tine pas cu pas.

×