Programează-te acum

Constelații familiale/sistemice individuale

90 min | 350 RON

Centrul EKA – Hub pentru dezvoltare personală

Telefon

Adresă

Strada Horațiu nr 28, sector 1, București

STB

Liniile 24, 133, 168, 178, 226, 368

Metrorex

Stația Gara de Nord

Sunt de acord să fiu contactat

Ce sunt constelaţiile familiale?

Constelaţiile familiale (sau sistemice) sunt o formă de terapie ce are ca scop eliminarea blocajelor emoţionale şi lucrul cu traumele transgeneraţionale. Această practică este un proces intens, ce are la bază o idee demonstrată de nenumărate studii din domeniul de psihologie şi well-being, şi anume, ideea că majoritatea problemelor emoţionale care te frământă sunt cauza unor traume nerezolvate din trecut. Aceste emoţii neprocesate se trag fie din traume experimentate chiar de tine, în copilărie sau pe parcursul vieţii, fie din traume transmise de-a lungul generaţiilor din familia ta.

De aici şi numele practicii de constelaţii familiale – are legătură cu familia ta şi generaţiile acesteia. Constelaţiile sistemice te vor ajuta să depistezi care este cauza anumitor blocaje şi emoţii negative pe care le resimţi şi pe care nu le poţi explica – de unde vin şi cum le poţi rezolva? Prin sesiunile individuale de constelaţii familiale de la Eka vei putea afla răspunsul la astfel de întrebări!

Ȋn prezenţa unui specialist certificat, vei putea parcurge acest proces intens de a conştientiza şi de a vindeca traume transgeneraţionale. La Eka îţi oferim un spaţiu intim şi confindenţial, în care să te poţi simţi confortabil. Această parte a terapiei prin constelaţii sistemice este foarte importantă, întrucât procesul poate scoate la iveală emoţii şi amintiri puternice cauzate de evenimente traumatice. Aşadar, confortul şi siguranţa ta sunt prioritatea numărul unu. Dacă vrei să afli mai multe despre cum funcţionează exact constelaţiile familiale, iată aici tot ce trebuie să ştii despre acestea.

Ce probleme poţi rezolva prin constelaţiile familiale?

Constelaţiile familiale sunt o modalitate foarte bună prin care poţi lucra la tipare nesănătoase moştenite de la familie, precum anxietatea, depresia, furia excesivă, alcoolismul, abuzul de substanţe toxice, însingurarea, ş.a.m.d. Tot ceea ce ţine de traume emoţionale şi de ce ai moştenit din generaţie în generaţie poate fi rezolvat prin sesiunile de constelaţii sistemice de la Eka.

Astfel, vei învăţa să rupi tipare nesănătoase care îţi dăunau atât ţie, cât şi relaţiilor tale cu cei din jur şi să îţi vindeci rănile emoţionale. Când vine vorba de o traumă cauzată de un abuzator care este decedat sau care nu poate fi confruntat din motive de siguranţă a clientului, atunci constelaţiile familiale sunt metoda perfectă pentru a rezolva astfel de traume. Mai mult de atât, prin sesiunile de constelaţii sistemice poţi învăţa cum să îţi vindeci traumele din copilărie.

Cum se desfășoară o sesiune de constelații familiale individuale?

Discuția inițială: Sesiunea începe cu o discuție între persoana care participă și facilitator. În această etapă, clientul își exprimă intenția pentru care a ales să participe la constelații familiale și ce anume dorește să exploreze sau să înțeleagă mai bine. Aceasta poate fi legată de relații dificile, probleme repetate în viață sau sentimente de blocaj sau neîmplinire.
Lucrul cu intenția: După discuția inițială, începe lucrul cu intenția respectivă. Acest lucru poate fi realizat în mai multe moduri, dar de obicei implică folosirea unor obiecte simbolice (de exemplu, figuri reprezentând membrii familiei) care sunt aranjate într-o manieră specifică în spațiu, sub îndrumarea facilitatorului.
Explorarea și înțelegerea dinamicii familiei: Facilitatorul utilizează diferite tehnici pentru a ajuta persoana să exploreze și să înțeleagă dinamica familiei sale. Acesta poate sugera poziționarea reprezentărilor în spațiu pentru a evidenția anumite relații sau tensiuni, sau pentru a aduce în lumină aspecte ascunse. În timpul acestui proces, se pot observa modele, se pot identifica emoții și se pot descoperi evenimente din trecut care au influențat dinamica actuală a familiei.
Obținerea de noi perspective: Pe măsură ce constelația se dezvoltă, persoana poate obține noi perspective și înțelegeri asupra situației sale. Acest proces ajută la iluminarea aspectelor adânci și poate oferi claritate în legătură cu problemele sau blocajele.
Încheierea sesiunii: Sesiunea se încheie de obicei cu o discuție despre ceea ce a fost descoperit și despre modul în care aceste înțelegeri pot fi integrate în viața de zi cu zi pentru a sprijini vindecarea și creșterea personală. Aceasta înseamnă să identifici cum să aplici înțelegerile obținute în viața de zi cu zi pentru a aduce schimbări pozitive.

Ce beneficii au constelaţiile familiale?

Constelaţiile familiale îţi pot aduce o serie de beneficii ca, spre exemplu, eliberarea sentimentelor negative şi a blocajelor emoţionale, identificarea de noi perspective asupra unor situații aparent inexplicabile din viața ta. Acest lucru are un impact puternic nu doar asupra stării tale psihice, ci şi asupra stării tale fizice pe termen lung.

Pe lângă asta, vindecarea traumelor îţi va îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii, fiind sursa multor probleme din viaţa ta. Atunci când te duci la sursa problemei şi lucrezi spre rezolvarea acesteia, ai toate şansele de a scăpa permanent de anumite tipare disfuncţionale şi nesănătoase.

Rezervă o sesiune de constelaţii familiale individuale cu unul din specialiştii de la Eka!

Te invit să lucrăm împreună spre vindecarea rănilor şi a blocajelor emoţionale. Ȋmpreună cu specialiştii de la Eka, vei putea elibera sentimente şi energii stagnante din corpul şi mintea ta. Lucrul cu trauma transgeneraţională este un proces intens, iar la Eka îţi oferim toate condiţiile necesare pentru a îl parcurge, într-un spaţiu sigur şi confidenţial. Rezervă acum o sesiune individuală de constelaţii familiale! 

Oana ElenaOana Elena
12:23 07 Sep 23
Eka este un loc cu un vibe aparte. Atat oamenii, instructorii, terapeutii cat si cladirea in sine te fac sa te reintorci si sa pleci mereu cu greutati mai putine si mai multa energie si pozitivitate. Matei,Anca si Diana te intampina cu zambet si caldura. Ma simt norocoasa ca am gasit acest loc.
Încă de prima dată când am ajuns la centrul EKA, mi s-a părut un soi de oază de liniște și relaxare în tot zgomotul în care trăiesc zilnic. De cele mai multe ori, ajung mai devreme la sesiunile cu Matei, doar ca să mă relaxez și să îmi potolesc anxietatea.La EKA am întâlnit oameni de bine care fac tot ce le stă în putință să facă bine și altora. Mai rar oameni atât de deosebiți.Recomand cu mare drag și încredere.
Deea JourneyDeea Journey
14:26 24 Aug 23
Am fost la cateva clase de yoga cu Anca si sunt super incantata de experienta de fiecare data. Anca este un om cald si minunat, iar clasele sunt faine. Recomand cu drag! 🙌🧘‍♀️
Cristina Luiza RomanCristina Luiza Roman
12:44 24 Aug 23
Centrul Eka este locul care iti ofera la fiecare vizita o portie buna de grija de sine, fizica si mentala. Spatiul, oamenii si atmosfera de acolo sunt super.
Alina TihohodAlina Tihohod
12:08 23 Aug 23
Echipa de terapeuti, coachi si formatori de la EKA este MINUNATA. Workshopurile de creat lumanari sau clasele de Yoga, Zumba.. o incantare. Mansarda este e un loc incarcat de energie pozitiva, cu un design super-fain - cu mult lemn; toate incaperile sunt colorate si placute, fiecare cu alt decor si cu o denumire originala. Un loc pe care il recomand cu caldura pentru sesiuni de psiho-terapie si dezvoltare personala, masaj, Yoga sau workshop-uri ZEN :-).
Irina BarauIrina Barau
10:56 23 Aug 23
Un loc frumos si calduros care chiar iti da o "stare de bine". Serviciile sunt oferite de specialisti care se implica cu adevarat in indeplinirea nevoilor clientilor sai. Sesiunile de yoga si masaj sunt incredibile si cu siguranta voi reveni sa incerc si alte servicii!
Carmen RusuCarmen Rusu
09:25 16 Dec 22
Un spatiu minunat si un concept extrem de bine gandit pentru a-ti aduce bine pe toate planurile. Eka este un centru al starii de bine, iar asta se simte din oamenii care ghideaza cursurile, dar si din spatiul incarcat cu energia lor buna. Ii recomand pentru o relatie mai armonioasa cu sine, pentru relaxare, descoperire sau claritate. Eu am descoperit un spatiu perfect pentru intalniri cu oameni de bine, dar si inspiratie si conexiune.
js_loader

Programare rapidă

Suntem pregătiți să te ajutăm și sa fim alături de tine pas cu pas.

×